Rajčatová s ovesnými vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová s ovesnými vločkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9573 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
30 g | Mouka ječná |
60 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
30 g | Tuk |
1250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 7,1mg |
Draslík | 101,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 3,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 112,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Ovesné vločky, Pažitka, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka ječná, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, tuku a cibule připravíme světlou cibulovou jíšku, opepříme, zředíme vodou, rozšleháme a 10 minut povaříme. |
2 | Přidáme vločky, uvaříme doměkka a prolisujeme. Přidáme protlak a krátce povaříme. |
3 | Osolíme, přidáme cukr, citrónovou šťávu a pažitku. |