Nakládání masa na uzení
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Nakládání masa na uzení

Obrázek

Chcete si naložit maso na uzení a nechce se Vám připravovat lák, maso nakládat, obracet, zatěžkávat a čekat?

Lze to udělat mnohem jednodušeji a není na to žádný složitý recept. Potřebujete k tomu jenom sůl a vakuovačku. Pokud použijete obyčejnou kuchyňskou sůl, není v tom problém, ale maso bude po použití této soli šedé a naložení masa se Vám bude prodlužovat. Šedost masa můžete sice odstranit přidáním cukru, ale mnohem jednodušší je přidat řeznickou nakládací sůl, takzvanou rychlosůl nebo pragandu. Uzené maso bude po jejím použití krásně růžové a na naložení Vám stačí pouhých cca 14 dnů.
Řezníci doporučují použít 2% řeznické rychlosoli, to znamená na 1 kg vepřového masa 20 g soli. Například Eshop zemědělské potřeby nabízí
skvělou řeznickou nakládací sůl.

Obrázek

 

Maso nasolte a ihned zavakuujte, ještě než pustí šťávu. Je dobré používat kvalitnější vakuovačky, aby vakuum na naložení masa na uzení bylo co možná největší, proto doporučujeme například vakuovačky LAVEZZINI a jejich výrobní řadu HORECA.

Obrázek

 

A zároveň je dobré používat kvalitní vakuovací sáčky nebo fólie o síle alespoň 90 mikronů u hladkých sáčků pro komorové vakuovačky nebo 105 mikronů u vroubkovaných sáčků pro běžné vakuovačky, které bezpečněji udrží vakuum než sáčky a fólie tenčí.

 

Zavakuované maso uložte do chladu, nejlépe do lednice při teplotě 0-2°C. Použijete-li řeznickou rychlosůl, bude maso připravené k uzení za cca 14 dní. A pak už se můžete pustit do samotného uzení. Pro samotné uzení můžete použít háčky na uzení – ať už jde o háčky jednoduché nebo trojité.

 

Pokud navštívíte Eshop zemědělské potřeby, najdete v něm množství dalších produktů na zpracování mléka, masa, ovoce a zeleniny.



 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist