Weisslacker

zpět do Sýry

WEISSLACKER je polotvrdý sýr určený ke krájení původem z Německa.

Vzhled, chuť, vůně…

Obsah tuku v sušině je 45%. Weisslacker má slanou, výrazně pikantní až ostrou chuť. Spolu s preclíky výborně chutná k pivu, může se opékat nebo použít jako náplň do taštiček.

Výroba

Sýr se vyrábí z pasterizovaného kravského mléka, které se vysráží, hmota se poté rozdrobí a odčerpá se syrovátka. Následuje dvojí lázeň v solance. Kostky sýru se na 3 měsíce ukládají do chladného prostoru, kde vyzrávají. Sýr se přitom posypává solí a maže se. Nakonec ještě dozrává, zabalený do hliníkové fólie, další 3-4 měsíce.

Dostupnost a skladování

Je k dostání pouze ve specializovaných obchodech. Uchovává se v chladničce.

zpět do Sýry