Láďa Hruška

Další informace
Rodina Svobodný/á

Něco o mě

Ladislav Hruška

 Kdo by neznal tohoto kuchařského experimentátora. Jeho jméno je pro někoho synonymem nekvalitní stravy, pro jiného vynalézavý a šikovný kuchař – amatér. Každopádně jeho kulinářské pokusy oslovují tisíce lidí a nejde ho přehlédnout.
 
Láďa Hruška, vlastním jménem Ladislav Hruška se narodil 13. února 1978 v Městci Králové. Původním vzděláním je učitel se zaměřením na biologii a chemii. Vystudoval univerzitu v Hradci Králové, obor učitelství pro základní školy. První zkušenosti s redaktorskou prací získával už při studiu na Pedagogické fakultě jako redaktor v regionálním tisku.

Profesní kariéra
Dva roky vyučoval na škole v Městci Králové. V roce 1998 se rozhodl povolání učitele vyměnit za práci reportéra v Nymburském deníku. V dalších letech postupně pracoval pro Český rozhlas, Frekvenci 1 a od roku 2007 pro TV Prima. O čtyři roky později přestoupil do TV Nova. Tam se přes pozici terénního zpravodaje dostal k funkci „potravinového inspektora“. Později se na pokyn vedení televize proměnil na kulinářského experimentátora, který přímo v televizním zpravodajství radil divákům, jak uvařit „chutně a levně“. Základem byly recepty od diváků, ale později přidával vlastní nápady. Tak vznikl patrně nejslavnější recept z kuřecích kůžiček. V únoru 2015 dal na Nově výpověď a od srpna 2015 má na FTV Prima svůj pořad Vychytávky Ládi Hrušky, který se vysílá od září 2015.

Soukromý život
Pořad Vychytávky je velmi populární nejen u dospělých, ale i u dětí. To Láďu Hrušku potěšilo i vykolejilo zároveň. Podle něj je zájem dětí velký přínos pro každého producenta pořadu. Sám na děti ale zatím nepomýšlí. Na soukromý život zatím není čas, říká. U žen tikají biologické hodiny, ale muži to mají prý v tomto směru jednodušší, tak moc nespěchají.

Publikace
V září 2014 vydala TV Nova tištěnou kuchařku „Vaříme s Láďou Hruškou“, která se stala bestsellerem. Prodalo se jí neuvěřitelných 400 000 kusů. Jedná se o nejprodávanější naučnou knihu za posledních 25 let a jednu z nejprodávanějších knih v české historii. O rok později vydal knihu „Láďa Hruška se vrací - Kuchařka pro samouky“. Od 30. 3. 2016 začal vycházet ve spolupráci s Bauer Media nový hobby časopis Prima vychytávky. První číslo měsíčníku vyšlo v nákladu 90 000 výtisků.

Oblíbené jídlo
Nejraději má těstoviny na všechny způsoby, od špaget po lasagne. Neodolá ale opékanému párku na ohýnku v přírodě. V poslední době se ale snaží jíst zdravě a vyhledává fitness recepty. Zdravě jíst je podle něj víc, než dřít v posilovně.
 
Láďa Hruška je člověk, který umí, ať už si o něm myslíte cokoliv, tvrdě pracovat. Za poslední dva roky neměl dovolenou a je zvyklý pracovat 15 hodin denně. Teď se snaží trochu zvolnit tempo a odpočívat. Ve volném čase rád cvičí bikram jógu. V poslední době, jak sám říká, vydělal hodně peněz. Ty pro něj ale moc neznamenají. Důležité jsou podle něj životní a osobní jistoty.

Recepty

Podívejte se na recepty přidané uživatelem

Celkem položek: 117

Americko-české brambory Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 45 min

Neoloupané brambory dobře omyjeme a podélně nakrájíme na čtvrtiny. Brambory vložíme do misky, posypeme kořením a rukama promícháme, aby se brambory v koření obalily rovnoměrně ze všech stran....

více

Domácí široké nudle Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 28 min

V misce vidličkou společně rozmícháme vejce, vodu, olej a sůl. Asi 100 g mouky použijeme na pomoučnění. 350 g mouky vysypeme na vál, uděláme do ní důlek a do něj nalijeme směs tekutých surovin...

více

"Vychytaný" buřtguláš Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 40 min

Cibuli a tři brambory nakrájíme na drobné kostičky, zbylé dvě brambory nastrouháme na jemném struhadle a špekáčky nakrájíme na tenčí plátky. Cibuli v hrnci na orestujeme na oleji než...

více

"Trojúhelníčková" sýrová omáčka Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 15 min

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozpálíme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme tavený sýr a přilijeme mléko. Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Vaříme asi 10...

více

Expresní utopenci Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 21 min

Špekáčky nebo párky nakrájíme na kolečka a větší cibuli na půlkolečka. V malém hrnci smícháme vodu, ocet, olej, hořčici, kečup, worchestrovou omáčku a chilli omáčku a přivedeme k varu....

více

Domácí bramborové chipsy

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 45 min

Neoloupané brambory dobře omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 3mm. Plátky ihned vhazujeme do mísy se studenou vodou, aby neoxidovaly. Z plátků potom vyplachujeme škrob pod tekoucí vodou...

více

Rohlíkové minipizzy se sýrem podle Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 22 min

Tvrdší rohlíky nakrájíme na kolečka a sýr nastrouháme na jemno. Kolečka z rohlíků potřeme slabou vrstvou másla a posypeme strouhaným sýrem a bazalkou. Kolečka vyskládáme na plech s pečícím...

více

Podívejte se na recepty uložené uživatelem

Celkem položek: 0

Fotky

Třídit podle:

Žádné zveřejněné fotografie

Kuchařky

Kuchařka Ládi Hrušky

Hodnocení: Přidal:Láďa Hruška

Láďa Hruška se v určité době stal asi nejznámějším českým kuchařem a jeho jídla za pár korun z televizního pořadu Levně a chutně i knižní kuchařky, fenoménem. Tato kuchařka nabízí výběr z jeho nejlepších jídel a pokud chcete alespoň některá vyzkoušet, máte k tomu jedinečnou příležitost.

Kuchařka obsahuje 0 receptů

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist