Omáčka Gribiche - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka Gribiche
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10010 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 413kJ
1% Sacharidy 5 g
34% Tuky 25 g
24% Sodík 477 mg
41% Bílkoviny 23 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 739,7mg |
Draslík | 272,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka Gribiche postup přípravy receptu:
1 | Prolisované žloutky utřeme s pažitkou (nebo s jinými bylinkami). Přikapeme olej a přidáme hořčici, sůl a pepř. |
2 | Do hotové omáčky zamícháme jemně nakrájené bílky. |
Poznámka
Použijeme vejce uvařená natvrdo.