Francouzské brambory Anna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské brambory Anna
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10015 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory |
0,1 kg | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské brambory Anna postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu dobře vymastíme máslem. |
2 | Do mísy klademe oloupané, syrové brambory nakrájené na plátky. Každou vrstvu osolíme, pokapeme máslem a vložíme do předehřáté trouby. Upečeme dorůžova - brambory utvoří kolem stěn silnou kůrku. |
3 | Podáváme se zeleninovými saláty nebo jako přílohu k pečením. |
Francouzské brambory Anna jsou velice rychlou variantou přílohy jak k masu, tak i k zelenině. Tento recept je levný a nepřijde mi nijak náročný. Prostě nakrájíte brambory a upečete je s máslem. Jediné co je moje chyba – dala jsem do brambor levnější máslo, které bylo samozřejmě v akci , a i když na něm bylo napsáno, že ho vyrobili v Belgii, brambory dostaly z tohoto másla takovou divnou chuť, takže pokud mohu radit, použijte raději kvalitní české, i když dražší máslo, které vám z tohoto receptu udělá kulinářský zážitek .