Bešamelové brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bešamelové brambory
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10017 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené ve slupce |
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bešamelové brambory postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. |
2 | Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Po částech přiléváme studené mléko a vše vymícháme na hladkou omáčku. Pokud je třeba zředit, přilijeme trochu vývaru. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, nakrájené brambory, promícháme a necháme asi 10 minut mimo plotnu přiklopené. |
3 | Podáváme s kuličkami z mletého masa a se saláty. |