Přírodní řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní řízky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10194 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí kýta |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 625,0mg |
---|---|
Cholesterol | 113,6mg |
Draslík | 708,8mg |
Vláknina | 126,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní řízky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a okraje nařízneme. Mírně osolíme a vrchní stranu poprášíme moukou. |
2 | Na pánvi v rozpáleném oleji řízky dozlatova opečeme nejdřív z pomoučené strany, potom je obrátíme a dopečeme. |
3 | Tuk slijeme, přidáme kousek másla a zalijeme trochou vývaru. Vzniklou šťávou řízky přelijeme. |
Poznámka
Podáváme s rýží a zeleninovými saláty.