Fenyklový salát s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklový salát s krevetami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10221 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
2 ks | Jablka |
0,1 l | Jogurt bílý |
100 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 30,7mg |
Draslík | 601,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 88,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Jogurt bílý, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklový salát s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Omytý fenykl očistíme, okrájíme listy, rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. |
2 | Jablka omyjeme, oloupeme, nakrájíme na nudličky a smícháme s fenkylem. Vše zalijeme marinádou z oleje, octa, soli a pepře. Necháme dobře uležet. |
3 | Krevety smícháme s bílým jogurtem, přimícháme do směsi fenyklu s jablky a vše upravíme na misku vyloženou salátovými listy. |
4 | Pokrm posypeme natrhanou fenyklovou natí. Salát podáváme vychlazený. |
Poznámka
Použijeme předvařené krevety.