Uzené makrely s omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené makrely s omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10224 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
4 polévková lžíce | Majonéza |
2 ks | Makrela uzená |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Salát hlávkový |
1 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 170,5mg |
Draslík | 908,7mg |
Vláknina | 853,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Majonéza, Makrela uzená, Ocet vinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené makrely s omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Uzené makrely nakrájíme na řezy, vykostíme a stáhneme kůži. Porce upravíme na mísu. |
2 | Majonézu smícháme s paprikou, hořčicí, vinným octem, solí, pepřem a cukrem. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu. |
3 | Omáčkou zalijeme připravené makrely a pokrm obložíme salátovými listy. |