Raci v koprové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Raci v koprové omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10283 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
12 ks | Rak říční |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
0,1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 354,5mg |
Draslík | 983,8mg |
Vláknina | 570,5mg |
Vitamín A | 413,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 8,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kmín celý, Kopr čerstvý, Muškátový oříšek, Rak říční, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Raci v koprové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Dobře omyté živé raky vložíme do vařící vody s koprem a uvaříme. Uvařené raky vykucháme a maso obereme. |
2 | Z 30g másle a 20g mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 1/8l vývaru z raků, 1/8l vína a 1/8l kyselé smetany. Vše svaříme, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátu, citronovou šťávu a nasekaný kopr. |
3 | Omáčku odstavíme z ohně, vložíme obrané račí maso a necháme je chvíli v omáčce táhnout. |
4 | Raky podáváme na nahřáté míse. Vhodnou přílohou je dušená rýže. |