Omáčka z kyselých okurek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z kyselých okurek
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10286 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Okurky nakládané |
0,5 l | Omáčka hnědá univerzální (UHO) |
0,1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 53,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Omáčka hnědá univerzální (UHO) nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z kyselých okurek postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na másle dozlatova. Zalijeme vínem, přimícháme hořčici, základní hnědou omáčku a vše dobře povaříme. |
2 | Omáčku prolisujeme a přidáme na nudličky nakrájené kyselé okurky. |