Pudink studený krupicový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink studený krupicový
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10362 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
80 g | Cukr moučkový |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko plnotučné |
70 g | Pšeničná krupice |
250 ml | Sirup malinový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 131g |
---|---|
Cholesterol | 240,1mg |
Draslík | 83,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pšeničná krupice, Sirup malinový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink studený krupicový postup přípravy receptu:
1 | Mléko svaříme s citronovou kůrou, špetkou soli a máslem. Přisypeme krupici, rozmícháme a vaříme asi 10 minut. |
2 | Do ještě teplé kaše přimícháme žloutek a pevný sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Formičky vypláchneme studenou vodou, naplníme kaší a necháme nejméně 2 hodiny v chladu. |
4 | Pudink vyklopíme a zalijeme malinovým sirupem. |