Toasty se sardelovou pomazánkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty se sardelovou pomazánkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10592 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Olej stolní |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
2 polévková lžíce | Sardelová pasta |
3 ks | Vejce slepičí |
8 plátek | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 210,4mg |
Draslík | 93,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 236,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sardelová pasta, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty se sardelovou pomazánkou postup přípravy receptu:
1 | Plátky veky (nebo toastového chlebu) osmažíme po obou stranách na oleji. Necháme je trochu vychladnout. |
2 | Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou a potřeme připravené toasty. Poklademe je vařenými vejci nakrájenými na kolečka a ozdobíme proužky papriky. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem.