Obložený květákový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obložený květákový salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10673 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Houby nakládané |
1 ks | Květák |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 964,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 667,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 134,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Houby nakládané, Květák, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obložený květákový salát postup přípravy receptu:
1 | Květák očistíme, uvaříme doměkka a rozebereme na růžičky. Pokapeme citronovou šťávou, opepříme a necháme proležet. |
2 | Omytá rajčata nakrájíme na kolečka, pokapeme citronovou šťávou smíchanou se solí a cukrem a necháme proležet. |
3 | Rajčata urovnáme na talířky, pokapeme olejem, posypeme sekanou petrželkou a obložíme růžičkami květáku a nakládanými hříbky. |