Sýr smažený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýr smažený
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1070 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
75 g | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Strouhanka |
500 g | Sýr Eidam cihla 40% |
100 g | Tuk |
40 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
15% Kalorie 297 kcal
Kilojoule 1 241kJ
2% Sacharidy 8 g
29% Tuky 22 g
4% Sodík 89 mg
29% Bílkoviny 16 g
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 62,2mg |
Draslík | 15,4mg |
Vláknina | 669,0mg |
Vitamín A | 19,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýr smažený postup přípravy receptu:
1 | Tvrdý sýr zbavíme kůrky a nakrájíme jej na plátky. |
2 | Plátky obalíme v hladké mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. |
3 | Sýr usmažíme v horkém tuku do zlatavé barvy. |
4 | Ihned podáváme. |