Hovězí vývar se žloutkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar se žloutkem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 108 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
10 g | Petržel - nať |
13,3 g | Polévkové koření |
200 g | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 256,8mg |
Draslík | 830,0mg |
Vláknina | 102,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Polévkové koření, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vývar se žloutkem postup přípravy receptu:
1 | Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme. |
2 | Žloutek pečlivě oddělíme od bílku a vkládáme do vařícího vývaru spolu s omytou a jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou při podávání. |
Poznámka
Žloutky z vajec: (10ks)
Hovězí vývar dělám především kvůli synovi. Polévky má rád všeobecně a tak se je snažím vždy nějakým způsobem změnit a to i kvůli manželovi. Do polévky jsem vaječný žloutek dala ale jen manželovi - pomlaskával si . Jen bych možná víc ocenila, kdyby zde byl uveřejněný celý recept na hovězí vývar, proto dávám jen tři hvězdičky.