Pudink z ovesných vloček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink z ovesných vloček
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10859 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
2 ks | Cukr vanilka |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko plnotučné |
130 g | Ovesné vločky |
30 g | Pšeničná krupice |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 116g |
---|---|
Cholesterol | 425,2mg |
Draslík | 371,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ovesné vločky, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink z ovesných vloček postup přípravy receptu:
1 | Z mléka a ovesných vloček uvaříme za stálého míchání hustou kaši. |
2 | Máslo, cukr a žloutky třeme do pěny. Přidáme vychladlou kaši a vše dobře promícháme. Nakonec přisypeme krupici a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a uzavřeme. Vaříme ve vodní lázni asi 45 minut. |
4 | Podáváme s kompotem nebo ovocnou šťávou. |