Zapečené brambory s květákem a masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory s květákem a masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10907 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory vařené ve slupce |
150 g | Květák |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 hrst | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
20 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
60 g | Vepřové maso pečené |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 175,3mg |
Draslík | 898,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Květák, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory s květákem a masem postup přípravy receptu:
1 | Uvařené, prochladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Uvařené (nebo upečené) maso nakrájíme na kostičky. |
2 | Do vymazané zapékací mísy rozložíme vrstvu brambor, osolíme, přidáme vrstvu květáku a masa, posypeme petrželkou, poklademe kousky másla a posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Nakonec vše zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce a dáme péci do středně vyhřáté trouby. |