Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10979

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Smetana 12% (konzumní)
100 g Uzené maso vařené
2 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 382kJ
2% Sacharidy 6 g
39% Tuky 30 g
26% Sodík 525 mg
17% Bílkoviny 10 g

Celerový krém postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme máslo, přidáme jemně nakrájené uzené maso a osmahneme. Přidáme nahrubo nastrouhaný celer a znovu osmahneme. Vše zaprášíme moukou, opražíme ji, po částech zalijeme vývarem a povaříme 15 minut.

2

Polévku rozmixujeme a dáme ji znovu ohřát. Po odstavení z plotny přidáme žloutky rozkvedlané se smetanou. Nakonec přisypeme nasekanou celerovou nať.

3

Podáváme s toasty.

Poznámka

Uzené maso můžeme nahradit šunkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept