Plněné žampiony po milánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné žampiony po milánsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11110 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bešamel |
1 ks | Cibule |
80 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
12 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 24,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Cibule, Strouhanka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné žampiony po milánsku postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme a z každého kloboučku vydlabeme část lupenů a dřeně, které nasekáme a podusíme na zpěněné, jemně nakrájené cibuli. Osolíme, opepříme, přidáme petrželku a vše spojíme bešamelem. |
2 | Připravenou nádivkou naplníme osolené, vydlabané kloboučky a vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy. Povrch posypeme strouhankou, zakapeme rozpuštěným máslem a zvolna zapečeme v mírně vyhřáté troubě. |