Vejce sázené (volské oko) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce sázené (volské oko)
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1135 |
Ingredience
5 g | Sůl |
50 g | Tuk |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 128 kcal
Kilojoule 535kJ
0% Sacharidy 0 g
14% Tuky 11 g
14% Sodík 282 mg
13% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 452,4mg |
---|---|
Cholesterol | 250,1mg |
Draslík | 77,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Vejce sázené (volské oko) mám ráda na snídani i ke svačině. Raději ho jím více propečené, ale ani s polotekutým žloutkem není špatné. Recept je velice rychlý a dobrý. Když si k němu dáte ještě rajče a opečenou slaninku je to mňamka největší.