Vejce v kelímcích se šunkou a Parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce v kelímcích se šunkou a Parmezánem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11639 |
Ingredience
4 kávová lžička | Hrášek |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka drůbeží |
100 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 263,3mg |
Draslík | 112,9mg |
Vláknina | 510,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Šunka drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce v kelímcích se šunkou a Parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Kelímky vymastíme ztuhlým máslem. |
2 | Na dno dáme lžičku čerstvé smetany, osolíme, přilijeme jedno rozšlehané vejce, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, smíchanou s drobným hráškem. |
3 | Navrch dáme nastrouhaný sýr, zakapeme máslem a zapečeme v troubě ve vodní lázni. |
Poznámka
Servírujeme teplé.