Recept

Mangold zapečený se šunkou a vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 11646
Kategorie: Zelenina

Ingredience

700 g Mangold
50 g Máslo čerstvé
3 dl Mléko polotučné
1 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 285 kcal
Kilojoule 1 191kJ
3% Sacharidy 11 g
27% Tuky 20 g
33% Sodík 658 mg
31% Bílkoviny 17 g

Mangold zapečený se šunkou a vejci postup přípravy receptu:

1

Očištěný mangold vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Po okapání nakrájíme na tenké plátky.

2

Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní ve vrstvách střídavě plátky mangoldu a nasekanou šunku. Vše dobře prohřejeme.

3

Po chvíli přilijeme vejce rozšlehaná s mlékem a solí. Dopečeme, až vejce ve směsi ztuhnou.

4

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept