Vejce plněná II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce plněná II
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11884 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Kapary sterilované |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Salát hlávkový |
4 ks | Sardelové řezy |
8 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 544,2mg |
Draslík | 411,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapary sterilované, Sardelové řezy, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Salát hlávkový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce plněná II postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvařená natvrdo oloupeme, příčně rozpůlíme, špičky bílků zkrojíme tak, aby stály. |
2 | Kůrku odkrojíme od žemle, střídku nakrájíme na tlustší plátky, pokropíme mlékem a vymačkáme. |
3 | Žloutky vyjmeme, prolisujeme. Máslo utřeme s prolisovanými sardelemi, přidáme žloutky, vymačkanou žemli a zakapeme trochou citrónové šťávy. Směs řádně rozmícháme, dáme ji do plátěného pytlíku s hladkou trubičkou a vršíme do důlků v bílcích hodně do výšky. Na vrchol položíme po jednom kaparu a podkládáme na listy salátu. |