Cibulová kaše s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová kaše s jablky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11907 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
600 g | Jablka |
100 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 68,0mg |
Draslík | 303,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Jablka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová kaše s jablky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a jablka oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Na másle pod pokličkou nejdříve podusíme jablka, po chvíli přidáme cibuli, osolíme a dusíme doměkka. |
3 | Potom vše prolisujeme přes síto, dáme znovu na oheň a přidáme smetanu ke šlehání a cukr. |
4 | Podáváme s opečenými bramborami nebo jako přílohu k masu. |
5 | Kaše je nejlepší z nové cibule, z déle uskladněné je trpká. |
Poznámka
Použijeme kyselá jablka.