Závin z hlávkového zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závin z hlávkového zelí
Závin z hlávkového zelí
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11939 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Brambory |
0,5 ks | Celer bulvový |
3 ks | Cibule |
500 g | Maso mleté - mix |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
120 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 2,9mg |
Draslík | 295,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 286,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závin z hlávkového zelí postup přípravy receptu:
1 | Do rozehřátého oleje vložíme nasekanou petrželku, cibuli, bramboru, mrkev a celer. Vše dusíme do poloměkka. |
2 | Potom přidáme propláchnutou rýži a zalijeme šálkem vody. Když se voda odpaří, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a přisypeme papriku. |
3 | Připravenou směs vložíme do vymaštěného pekáče na rozložené spařené zelné listy tak, aby se z části překrývaly. Potom je v pekáči svineme a zalijeme teplou vodou. |
4 | Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
Poznámka
Závin podáváme s vařenými bramborami.