Sumeček s opilými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sumeček s opilými bramborami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11996 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
50 g | Cibule |
600 g | Pangasius - filety |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 dl | Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
100 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 4,9mg |
Draslík | 512,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pangasius - filety, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 12% 4,0% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sumeček s opilými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Omyté filety osolíme, opepříme a po obou stranách zprudka opečeme na sádle. |
2 | Rybu vyjmeme a ve výpeku zpěníme nastrouhanou cibuli, porce vrátíme zpět a obložíme na kolečka nakrájenými, zpola vařenými bramborami. Podle chuti přisolíme a zalijeme pivem. |
3 | Pokrm pečeme v troubě, až jsou brambory měkké a mají kůrčičku. |