Indický salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indický salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12121 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej salátový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
6 ks | Ředkvička |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
3% Kalorie 58 kcal
Kilojoule 243kJ
2% Sacharidy 6 g
5% Tuky 3 g
6% Sodík 115 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 234,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej salátový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indický salát postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata, ředkvičky a oloupanou cibuli nakrájíme, osolíme a opepříme. |
2 | Připravenou zeleninu zalijeme zálivkou z octa, oleje a prolisovaného česneku. |
3 | Dobře promícháme a podáváme. |