Nákyp z těstovin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z těstovin
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12258 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 hrst | Petržel - nať |
250 g | Špagety, Makarony |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
2 šálek | Vepřové maso pečené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 266,7mg |
Draslík | 226,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Špagety, Makarony, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30%, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z těstovin postup přípravy receptu:
1 | Makaróny uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme nasekanou petrželovou nať, drobně nakrájené maso a opepříme. Vše podusíme a odstavíme. |
2 | V míse utřeme žloutky s 1 lžící másla, přidáme maso, makaróny, zamícháme a na závěr lehce vmícháme tuhý sníh. |
3 | Vše vložíme do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme zhruba 30 minut. |
4 | Pokrm podáváme se saláty. |