Třený koláč borůvkový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třený koláč borůvkový
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1226 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
500 g | Borůvky |
150 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
6 g | Kypřicí prášek do pečiva |
120 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
150 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Solamyl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 112,8mg |
Draslík | 146,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třený koláč borůvkový postup přípravy receptu:
1 | Cukr s máslem utřeme do pěny a postupně přidáváme vejce. |
2 | Přimícháme mouku, bramborový škrob, prášek do pečiva a mléko. |
3 | Zadělané těsto dáme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané koláčové formy. |
4 | Poklademe borůvkami a zasypeme vanilkovým cukrem, dle chuti. |
5 | Zvolna pečeme v předem vyhřáté troubě. |
Poznámka
Borůvky před použitím propláchneme vodou a necháme okapat.