Jednoduchý recept

Krupičná vaječná kaše

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12290

Ingredience

60 g Anglická slanina
1 ks Cibule
0,3 l Mléko polotučné
1 hrst Petržel - nať
80 g Pšeničná krupice
50 g Sýr Eidam cihla 40%
0,3 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 320kJ
6% Sacharidy 22 g
23% Tuky 17 g
13% Sodík 256 mg
31% Bílkoviny 18 g

Krupičná vaječná kaše postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na proužky, na jemno cibuli. Nejdříve vyškvaříme slaninu, poté přidáme cibuli, osmahneme, přilijeme mléko s namočenou, nabobtnalou krupicí, osolíme a kaši vaříme 10 minut.

2

Vejce ušleháme do pěny, přidáme ke krupici a mícháme na mírném ohni, až ztuhnou. Poté přidáme do kaše nastrouhaný sýr, nasekanou petrželovou nať.

3

Lžící vykrajujeme noky a podáváme je k hovězí nebo telecí pečeni, k leču či jen k salátům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept