Recept

Zapečený květák s kečupem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12354

Ingredience

4 polévková lžíce Kečup
800 g Květák
4 dl Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 102kJ
6% Sacharidy 21 g
20% Tuky 15 g
18% Sodík 361 mg
27% Bílkoviny 15 g

Zapečený květák s kečupem postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák rozebereme na větší růžičky, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Ocedíme, necháme okapat, růžičky květáku urovnáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy

2

Vejce rozšleháme se solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku, přilijeme horké mléko, znovu rozšleháme, nalijeme na květák. Zapečeme v mírně vyhřáté troubě, až vaječná směs ztuhne.

3

Upečený květák upravíme na talíře a pokapeme kečupem.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept