Jablková kaše se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablková kaše se šlehačkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12358 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 ks | Citronová kůra |
100 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
4 ks | Hřebíček |
5 ks | Jablka |
200 g | Piškoty cukrářské |
1 ks | Skořice celá |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 38,4mg |
Draslík | 285,4mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Hřebíček, Jablka, Piškoty cukrářské, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablková kaše se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka rozvaříme s cukrem, skořicí, hřebíčkem, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. |
2 | Rozvařená jablka prolisujeme a rozdělíme do kompotových mističek. Necháme vychladit. |
3 | Před podáváním ozdobíme kaši ušlehanou smetanou a cukrářskými piškoty. |
Poznámka
Servírujeme studené.
Moc dobrá kaše, hlavně pro děti. Klidně bych přidala na porci více jablíček. Piškoty jsem podávala zvlášť, rozvařená jablka půjdou i rozmixovat ponorným mixérem. Neměla jsem bio citron, tak jsem místo kůry dala šťávu. A jelikož jsem dělala jen dvě porce, tak jsem použila šlehačku ve spreji a dopadlo to, jak dopadlo. Vůbec nedrží tvar