Nové brambory s petrželí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nové brambory s petrželí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12379 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 špetka | Kmín celý |
50 g | Máslo čerstvé |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 529,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nové brambory s petrželí postup přípravy receptu:
1 | Očištěné brambory oškrábeme. Jsou-li malé, necháme je vcelku, větší rozpůlíme. Vložíme do kastrolu, zalijeme horkou vodou, osolíme, přisypeme trochu kmínu. Přivedem rychle k varu, jakmile se začnou vařit, plamen zmírníme. Vaříme ne zcela doměkka, zcedíme vodu a přikryté nemáchme "dojít". |
2 | Po deseti minutách přidáme kousky másla, nasekanou petrželovou nať a protřeseme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.