Uhlířina (upotřebení zbytků) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uhlířina (upotřebení zbytků)
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12470 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 794kJ
21% Sacharidy 77 g
12% Tuky 9 g
4% Sodík 82 mg
22% Bílkoviny 12 g
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 30,8mg |
Draslík | 517,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Knedlík kynutý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uhlířina (upotřebení zbytků) postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě uvaříme doměkka. |
2 | Knedlíky nakrájíme na menší kostky, prohřejeme na sádle, přimícháme k bramborám a vše promícháme. |
Poznámka
Uhlířinu podáváme se saláty.