Kapustové závitky s mletým skopovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové závitky s mletým skopovým masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12561 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bujón hovězí |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 ks | Kapusta hlávková |
2 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Paprika červená |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 ks | Saturejka |
300 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
0,5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 122,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 329,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Kapusta hlávková, Olej stolní, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Saturejka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Skopová plec, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustové závitky s mletým skopovým masem postup přípravy receptu:
1 | Kapustové listy omyjeme a povaříme asi 3 minuty ve vývaru z bujónu. |
2 | Žemli rozlámeme, zalijeme studenou vodou. Papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky. |
3 | Omyté a očištěné maso pokrájíme a umeleme spolu s vymačkanou žemlí, osolíme, přidáme hořčici, mletou papriku, vše promícháme. |
4 | Okapané listy kapusty rozložíme na prkénko, poklademe náplní, proužky papriky, saturejkou a dílky vařeného vejce. Stočíme do závitků a upevníme jehlami. |
5 | Závitky vložíme na rozehřátý olej, podlijeme vývarem z bujónu a dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Nakonec dochutíme šťávu trochou kečupu. |
6 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.