Chlebový nákyp s červeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebový nákyp s červeným vínem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12699 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
160 g | Chléb konzumní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
110 g | Cukr krupice |
60 g | Máslo čerstvé |
60 g | Ořechy lískové |
4 polévková lžíce | Sirup malinový |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,1 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 295,7mg |
Draslík | 199,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 328,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Ořechy lískové, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Sirup malinový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebový nákyp s červeným vínem postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme s cukrem a se žloutky do pěny. Střídavě přidáváme nastrouhaný chléb a červené víno. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků, nastrouhané oříšky a citronovou šťávu. |
2 | Hmotu vložíme do vymazané, strouhaným chlebem vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. |
3 | Nákyp podáváme s malinovým sirupem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.