Džuveč z rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džuveč z rýže
Džuveč z rýže
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12850 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
292 g | Rýže loupaná |
400 g | Skopová plec |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 149,5mg |
Draslík | 170,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Skopová plec, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Džuveč z rýže postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme omyté, na kousky nakrájené maso, osolíme, opepříme a opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka. |
2 | Propláchnutou rýži dáme do osolené vody, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Ocedíme ji a přidáme k masu. Vše promícháme, zalijeme smetanou s rozkvedlanými, osolenými vejci, přidáme papriku a zapečeme v troubě dočervena. |