Kapusta smažená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapusta smažená
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12874 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Kapusta hlávková |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Olej stolní |
58 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 186,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 300,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapusta smažená postup přípravy receptu:
1 | Kapustu očistíme, uvaříme do poloměkka a necháme okapat. Košťál vykrojíme spolu s částí silných žeber listů. Vždy položíme dva listy na sebe, okraje ohneme, aby připravený řízek dostal tvar. Obalíme v mouce, rozšlehaných osolených vejcích a ve strouhance. |
2 | Smažíme na středním plameni a hotové odkládáme na papírové ubrousky okapat. |
Poznámka
Podáváme s dílky citrónu nebo s tatarskou omáčkou k dušeným bramborám.