Kapustové lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové lívance
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12892 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
1 ks | Kapusta hlávková |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 167,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 302,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustové lívance postup přípravy receptu:
1 | Omytou kapustu uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, necháme okapat, vymačkáme a hrubě nasekáme. |
2 | Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme po částech mlékem, osolíme a povaříme na hustou kaši. Přendáme do mísy, necháme polovychladnout a vmícháme žloutky a řádně promícháme. |
3 | Poté přidáme kapustu, nasekanou petrželovou nať a zlehka vmícháme tuhý sníh. |
4 | Z těsta pečeme na lívanečníku lívance. Hotové lívance můžeme posypat nastrouhaným sýrem. |