Papriky plněné sýrovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky plněné sýrovou nádivkou
Papriky plněné sýrovou nádivkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12947 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko plnotučné |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
650 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 299,3mg |
Draslík | 256,6mg |
Vláknina | 889,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 392,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky plněné sýrovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Papriky skrojíme, omyjeme a zbavíme semen. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. |
3 | Do kastrolu nalijeme mléko, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a jen necháme roztát. Najemno nakrájenou cibuli podusíme na lžičce másla a přidáme ji k sýru. Nakonec přidáme uvařená, nadrobno nakrájená vejce. Osolenou a opepřenou směsí naplníme připravené papriky. |
4 | V kastrole rozehřejeme zbylé máslo, přidáme rajčatový protlak, stejné množství vody a papriky uzavřené skrojenými vršky dusíme doměkka. |
Poznámka
Podáváme se suchou rýží.