Zapékané mladé tykve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané mladé tykve
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12951 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 polévková lžíce | Krupice dětská |
80 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
750 g | Tykev |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 286,8mg |
Draslík | 569,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tykev, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané mladé tykve postup přípravy receptu:
1 | Oloupané tykve zbavené vnitřků nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme chvíli stát. |
2 | Celá vejce rozšleháme, přidáme tykve, krupici a nastrouhaný sýr. |
3 | V kastrole rozpustíme máslo, rozprostřeme na něj směs s tykvemi do vrstvy asi 2 cm a pečeme v troubě dočervena. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.