Křenové jednohubky s jeřabinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křenové jednohubky s jeřabinou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1311 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
100 g | Kompot jeřabinový |
1 polévková lžíce | Křenová pasta - Krenex |
3 polévková lžíce | Máslo pomazánkové |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
160 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 52,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot jeřabinový, Křenová pasta - Krenex, Máslo pomazánkové, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křenové jednohubky s jeřabinou postup přípravy receptu:
1 | Žervé s pomazánkovým máslem a Krenexem rozšleháme a osolíme a opepříme. |
2 | Rohlíky nakrájíme na kolečka a vidličkou na ně dáme křenovou pomazánku. |
3 | Doprostřed jednohubek dáme kompotovanou jeřabinu, která ji dodá pikantní chuť. |
4 | Nakonec jednohubky posypeme pokrájenou pažitkou. |