Recept

Jahodový koláč s kakaem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1315

Ingredience

130 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
500 g Jahody zahradní
30 g Kakao - prášek
100 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 213 kcal
Kilojoule 890kJ
8% Sacharidy 29 g
12% Tuky 9 g
2% Sodík 50 mg
12% Bílkoviny 7 g

Jahodový koláč s kakaem postup přípravy receptu:

1

Ve vodní lázni ušleháme žloutky, celá vejce a oba cukry.

2

Když je směs dostatečne do hladka vymíchaná, vyjmeme z vodní lázně a ještě šleháme do vychladnutí.

3

Přisypeme mouku, kakao a rozpuštěné máslo, promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh.

4

Takto připravené těsto dáme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a povrch ozdobíme očištěnými a okapanými jahodami.

5

Koláč upečeme.

Poznámka

Příprava těsta ve vodní lázni je jednoduchá. Vezmeme větší kastrol, naplníme do poloviny vodou, do něj dáme menší kastol se surovinami a zahříváme. Voda se nesmí vařit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept