Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 1318

Ingredience

80 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Džem rybízový
5 ks Hrušky
500 g Listové těsto
80 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 452kJ
10% Sacharidy 35 g
29% Tuky 22 g
0% Sodík 8 mg
7% Bílkoviny 4 g

Hruškový koláč postup přípravy receptu:

1

Těsto vyválíme do tvaru většího kola než máme formu.

2

Dno formy i její kraje vyložíme těstem, kraje stočíme dolů, takže je zdvojíme.

3

Oloupané hrušky zbavíme jader a nakrájíme na plátky. Rozložíme je na koláč, pocukrujeme a přidáme nakrájené máslo. Okraje koláče potřeme rozšlehaným vejcem.

4

Pečeme do zlatova.

5

Upečený ješte teplý koláč potřeme džemem, který nejprve trochu rozehřejeme.

6

Hruškový koláč podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept