Pstruzi na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruzi na zelenině
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13228 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
80 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 ks | Pórek |
4 ks | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Víno bílé |
1 dl | Voda pitná |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 314,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ocet vinný, Pepř černý celý, Pstruh, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Pórek, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruzi na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Očištěné pstruhy uvnitř osolíme. |
2 | V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a cibuli, sůl a pepř. Krátce podusíme a pokapeme octem. |
3 | Na podušenou zeleninu položíme pstruhy, přelijeme je vínem, posypeme nasekanou petrželkou a podlijeme osolenou vodou. Dusíme pod pokličkou asi 25 minut doměkka. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a bylinkovým máslem.