Filé v hořčicové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé v hořčicové omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13328 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
600 g | Filé z aljašské tresky |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 85,4mg |
Draslík | 72,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Hořčice plnotučná, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé v hořčicové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách do zlatova. |
2 | Porce vyjmeme, do oleje přidáme máslo, na kolečka rozkrájenou cibuli a zeleninu nakrájenou na nudličky. Vše zaprášíme moukou, osmahneme, mírně podlijeme vodou, rozmícháme a povaříme. Vmícháme hořčici, smetanu, cukr, citronovou šťávu a nakonec přidáme opečené filé. Vše jen prohřejeme. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.