Pomerančový suchar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový suchar
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13362 |
Ingredience
2 krajíc | Chléb Knaeckebrot |
1 ks | Meduňka |
1 kávová lžička | Med včelí |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Pistácie |
1 ks | Pomeranče |
1 špetka | Pomerančová kůra |
100 g | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,7mg |
Draslík | 220,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Pistácie, Pomeranče, Pomerančová kůra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb Knaeckebrot, Meduňka, Mléko polotučné, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančový suchar postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh s mlékem utřeme dohladka, přidáme med a špetku jemně nastrouhané pomerančové kůry. |
2 | Pomeranč oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Krajíčky chleba potřeme vrstvou medového tvarohu a na něj položíme kousky pomeranče. Krajíčky položíme na sebe a posypeme nasekanými pistáciemi. |
3 | Nakonec suchar ozdobíme lístkem meduňky. |