Recept

Bramborová musaka se salámem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 13420

Ingredience

700 g Brambory
0,3 ks Celer bulvový
400 g Cibule
4 polévková lžíce Jogurt bílý
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Protlak rajčatový
300 g Salám měkký
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 845kJ
12% Sacharidy 43 g
144% Tuky 108 g
57% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 19 g

Bramborová musaka se salámem postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky, oloupanou cibuli krájíme na kolečka, salám a očištěnou zeleninu pokrájíme na jemné nudličky. Vše urovnáme ve vrstvách do silně vymaštěného pekáče. Každou vrstvu osolíme, opepříme a mírně omastíme sádlem. Vrchní vrstvu tvoří brambory. V troše vody rozmícháme rajčatový protlak a jogurt, vlijeme do pekáče, aby potraviny byly potopeny a povrch pokapeme olejem.

2

Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě chvíli pod poklicí a dalších 30 minut bez poklice.

3

Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept